معاون نخست وزیر روسیه در یک موضعگیری کم سابقه تأکید کرد کشورش هرگونه اقدام نظامی علیه ایران را به مثابه تهدید برای امنیت ملی خود محسوب میکند.به گزارش جوان به نقل از راشا تودی، دیمیتری راگوزین که طی سالهای 2008 تا دسامبر 2011 با حکم ولادیمیرپوتین نخست وزیر روسیه نماینده این کشور در ناتو بوده، طی سخنانی کم سابقه در جمع خبرنگاران در بروکسل گفت: ایران همسایه نزدیک ماست، درست در جنوب قفقاز. هر اتفاقی که برای ایران بیفتد و اگر ایران در هر مخمصه سیاسی و نظامی بیفتد، این تهدیدی مستقیم علیه امنیت ملی ما خواهد بود. راگوزین درمورد سوریه هم هشدار داد که اگر ناتو به مداخله در امور داخلی سوریه ادامه دهد، فاجعهای رخ خواهد داد که اجتناب ناپذیر است. نمونه لیبی باید هر کسی را که به مسئله جنگ داخلی آشناست، آرام کند. وی بین تهدید ایران و سوریه ارتباط برقرار کرد و گفت: اگر ما تنش بر سر ایران را هم به وضع سوریه و نتایج جنگ لیبی بیفزاییم، تابستان سوزان عرب که بعد از بهار عربی خواهد آمد، احتمالاً به مذاق کسی خوش نخواهد آمد.
راگوزین در بخش دیگری از سخنانش به بحث هستهای ایران اشاره کرد و گفت: هر کشوری حق دارد هر آنچه برای تامین امنیت و راحتی خود نیاز دارد در اختیار داشته باشد. وی افزود: ایران همچنین حقی دارد. به همین دلیل ما به تمام کسانی که درگیر این بازی هیجانانگیز در ارتباط با ایران شدهاند، میگوییم آرام باشید و هنگام بحث و بررسی این موضوع جار و جنجال نکنید.
وضع تحریمها برای تغییر رژیم است
گنادی گاتیلوف، دیگر معاون وزیر خارجه روسیه هم گفته است که جامعه جهانی وضع تحریمهای جدید علیه جمهوری اسلامی ایران را صرفاً به منزله اقدامی علیه برنامههای هستهای این کشور نخواهد دانست بلکه آن را به منزله تلاش برای ایجاد تغییرات سیاسی در داخل ایران تلقی میکند. به گزارش واحد مرکزی خبر، گاتیلوف گفته است: گسترش تحریمها علیه ایران و همچنین حملات نظامی احتمالی علیه این کشور بیتردید از نظر جامعه جهانی اقدامی محسوب میشود که هدف از آن تلاش برای تغییر رژیم در ایران است. سرگئی ریابکف معاون وزیر خارجه روسیه نیز با تحریم ایران مخالفت کرد و گفت: روسیه با تحمیل تحریمهای نفتی امریکا علیه ایران و همچنین تحریمهای مشابه احتمالی اتحادیه اروپا علیه ایران مخالف است. وی افزود، مسکو با تحریمهای نفتی امریکا و اتحادیه اروپا علیه ایران حتی در صورت پیشرفت برنامه هستهای این
کشور از جمله غنیسازی اورانیوم، مخالف است. وی افزود: صرف نظر از هر شرایطی، حتی در شرایطی که برنامه هستهای ایران توسعه یابد، ما با درخواست چنین اقدامهایی علیه ایران مخالف هستیم.
امریکا به دنبال تهدید یا. . . ؟
اعلام مخالفت جدی روسها با اقدام نظامی علیه ایران، در شرایطی به آستانهای هشدارآمیز رسیده که طی دوسه روز گذشته، گزارشهای غیررسمی بیشتری درباره احتمال رویارویی نظامی بین ایران با تل آویو و واشنگتن منتشر میشود. روزنامه امریکایی نیویورک تایمز روز پنجشنبه از قول منابع امریکایی ادعا کرد مقامهای امریکایی در بالاترین سطوح و از طرق محرمانه مستقیما به ایران در مورد بستن تنگه هرمز هشدار دادهاند.
بعد از ترور مصطفی احمدی روشن، معاون بازرگانی سایت نطنز، در داخل امریکا این تحلیل وجود دارد که امریکا سعی دارد ایران را تحریک کرده و باعث رویارویی واشنگتن- تهران شود. روزنامه والاستریت ژورنال روز شنبه در این باره نوشت که امریکا در حال افزایش نیروهایش در منطقه است تا در صورتی که اسرائیل دست به یک اقدام نظامی علیه ایران زد، آمادگی آن را داشته باشد. بر اساس گزارش وال استریت ژورنال، مقامهای دفاعی امریکا به طور فزایندهای از اینکه اسرائیل دست به اقدام نظامی علیه ایران بزند نگران شدهاند. در همین رابطه، مقامهای امریکایی که خواستند نامشان فاش نشود، گفتهاند که امریکا خودش را برای سناریوهای مختلف، از جمله حمله متقابل ایران به پایگاههای امریکا آماده کرده اند و در همین چارچوب 15هزار نیروی امریکایی در کویت مستقر شده و دومین ناوگان هواپیمابر امریکا نیز راهی منطقه شدهاند. مقامهای آمریکایی میگویند که باراک اوباما و لئون پانا، وزیر دفاع پیامهای محرمانهای به رهبران اسرائیلی درباره عواقب حمله به ایران فرستادهاند. اوباما روزسه شنبه تلفنی با نتانیاهو گفت و گو کرد و مارتین دمپسی رئیس ستاد ارتش امریکا هم قرار است هفته جاری به تلآویو برود.
مذاکره؟
کاخ سفید همزمان با تهدیدهای غیر رسمی سعی دارد مجاری دیپلماتیک با تهران را هم باز نگه دارد. روزنامه ترک زمان گزارش داد: نخستوزیر ترکیه و رئیسجمهور امریکا در گفتوگوی تلفنی درباره فعالیتهای هستهای ایران صحبت کردهاند و بر لزوم از سرگیری مذاکرات ایران با جامعه بینالمللی تأکید کردند. در همین رابطه احمد داوود اوغلو ـ وزیر امور خارجه ترکیه ـ 25 ژانویه راهی مسکو میشود و در آغاز فوریه به واشنگتن میرود. به نظر میرسد بخش مهمی از این بحث، به نگرانی فزاینده طرفهای اروپایی از عواقب اقدام نظامی علیه ایران هم برمیگردد. شبکه بلومبرگ به نقل از دو مقام اتحادیه اروپا گزارش داد: تحریم نفت ایران توسط اتحادیه اروپا احتمالا شش ماه به تأخیر میافتد تا به کشورهایی نظیر یونان، ایتالیا و اسپانیا اجازه داده شود تأمینکنندگانی جایگزین را پیدا کنند. شبکه خبری بلومبرگ به نقل از مقاماتی که به دلیل محرمانه بودن مذاکرات خواستند نامشان فاش نشود با اشاره به تأخیر شش ماه در تحریمهای اتحادیه اروپا علیه ایران گزارش داد: تحریم نفت ایران که باید مورد پذیرش هر 27 کشور عضو اتحادیه اروپا در نشست وزیران امور خارجه در تاریخ 23 ژانویه واقع شود، احتمالاً ایتالیا را استثنا خواهد کرد. خبرگزاری فرانسه هم گزارش داد 24ساعت پس از آن که وزیر دارایی ژاپن اعلام کرد توکیو با درخواستهای امریکا مبنی بر تحریم نفت ایران همراستا خواهد شد، نخستوزیر و وزیر امور خارجه ژاپن هر دو از اظهارات وی عقبنشینی کردند. وزارت امور خارجه سنگاپور تحریمهای امریکا علیه یک شرکت سنگاپوری را یکجانبه و فراتر از اقدامات مصوب شورای امنیت سازمان ملل خواند و از روابط تجاری خود با ایران دفاع کرد.
منبع:جوان آنلاین
ان الذین آمنواوعملواالصالحات سیجعل لهم والرحمن ودا... هماناآنان که ایمان آوردندوعمل صالح انجام دادندخداوندرحمان آنهارامحبوب می گرداند
بازدید دیروز : 141
کل بازدید : 182577
کل یاداشته ها : 356